Revija Science Illustrated

Vesolje je verjetno polno črvin, naravnih časovnih strojev

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Vesolje je verjetno polno črvin, kozmičnih bližnjic skozi prostor-čas. Črvine so bile do nedavnega nevidne, pred kratkim pa so fiziki odkrili več metod, s katerimi bi lahko našli te naravne časovne stroje.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vhoda v črvino spominjata na dve črni luknji. Ena leži v Romeovi galaksiji, druga pa v Julijini.

Ko njuni družini od daleč opazujeta galaksiji, v katerih živita Romeo in Julija, opazovalci sklepajo, da sta oba naredila samomor zaradi strtega srca tako, da sta se vrgla v črno luknjo.
Tako bi lahko zvenela znanstveno fantastična različica Shakespearove klasične drame o prepovedani ljubezni.

 

Če črvine zares obstajajo, na prvi pogled zelo spominjajo na črne luknje. Ker je nemogoče ugotoviti, kaj se dogaja v notranjosti črne luknje, so znanstveniki do nedavnega menili, da jih ne bomo mogli nikoli odkriti. Nove teorije pa napovedujejo, da imajo črvine verjetno nekaj pomembnih lastnosti, po katerih bi jih lahko prepoznali in tako odkrili naravne časovne predore, ki morda obstajajo v vesolju.

Če črvine zares obstajajo, predstavljajo bližnjice skozi prostor in čas, ki bi nam lahko pomagale potovati v preteklost in prihodnost. Teoretično bi se lahko celo srečali v sredini – tako kot Romeo in Julija iz naše zgodbe.

Celoten članek je objavljen v reviji:

Naročilo revije in naročnine

Za sklenitev naročnine lahko enostavno pokličite, pišete na narocnine@media24.si