Revija Science Illustrated

Ponesrečeno vino iz Šampanje

Celo tako imenovani oče šampanjca, Dom Pérignon, je menil, da pijača ni ravno najboljšega okusa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ni silvestrovanja brez mehurčkov v kozarcih. Tradicija nazdravljanje novemu letu ima korenine iz časa Marije Antoanete.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Danes šampanjec točimo, ko slavimo uspehe in zmage, z njim nazdravljamo poročnim parom, pozdravimo prihod novega leta in še in še. Nekateri tej žlahtni kapljici rečejo celo »najboljše vino«.

Ponesrečeno vino iz Šampanje1

Ampak vedno ni bilo tako. V francoski pokrajini Šampanji so se generacije vinogradnikov, ki so se ukvarjali s pridelovanjem vina, sramovali, ker jim ni uspevalo pridelati tako okusnega vina kot njihovim kolegom v sosednji Burgundiji.

Celoten članek je objavljen v reviji:

Revija Science Illustrated

Naročilo revije in naročnine

Za sklenitev naročnine lahko enostavno pokličite, pišete na narocnine@media24.si